Konditionen avgörande när juniorerna vann.

19 SEP 2009 18:03
Efter en jämn första halvlek spelmässigt så drog SK-91 i från i andra. Fagersta Södra orkade helt enkelt inte utan hemmalaget kunde kliva av planen på Kolbäcks IP som segrare med 4-1 (2-1). Mattias Kalnins, vänsterback i första och anfallare i andra, hade en lyckad förmiddag och petade in två mål.
  • Skapad: 19 SEP 2009 18:03

- Vi startade som vanligt lite segt. Då vi har många borta på grund av skador och sjukdomar fick vi ändra om lite i laguppställningen. Det tar en stund innan alla har funnit sin plats. Fagersta inledde bra och vi hade tur att de inte ledde i paus, sade tränaren Roger Lindberg

Även om Fagersta Södra började bäst och hade det mesta av spelet så var det hemmalaget som stod för målfabrikationen. Efter ett inkast, i mitten av halvleken, så lobbade Kenny Andersson snyggt in ledningsmålet. Några minuter senare var det dags för tvåan. Carl Sibberns nick, efter hörna, tar i ribban och i röran framför mål så dyker Peter Andersson upp och trycker in bollen. Fagersta replikerar blixtsnabbt och minuten senare kommer reduceringen efter en nick. Spelet som lagen presterar är mest sparka och spring, men det är inget fel på inställningen.

Det ser lite tunt ut på avbytarbänken till andra halvan. Kenny Andersson och Mattias Kalnins har fått kliva av med skador. Och inga avbytare kvar. Mattias skulle senare komma tillbaka i spel för att avlasta de övriga och då som anfallare. Kort om folk - då gäller det att spela smart och låta bollen göra jobbet. Fagerstakillarna får löpa, hela tiden, och oj så trötta de blev. Viktor Thurby på mittfältet fördelar bollarna föredömligt till kantlöparna. Inlägg efter inlägg kommer. På ett av dessa, denna gång från Sebastian Essén-Larsson, håller sig Mattias Kalnins framme och petar in bollen, 3-1. Mattias gör även det fjärde målet, nu på pass från Carl Sibbern

- I andra halvlek spelar vi betydligt bättre. Vi visar bra inställning trots att det under andra halvlek var lite grinigt på planen. En eloge även till de fagerstaspelare som bad om ursäkt för sin kamrat, som blev utvisad. Här visade våra killar moral och undvek bråk när det hettade till, avslutade Roger Lindberg.

Mattias Kalnins 2 mål, Kenny Andersson och Peter Andersson

Målvakt: Robin Lundgren

Försvar: Fredrik Höök, Felix Hansson, Manne Hellsing, Mattias Kalnins

Mittfält: Mattias Söderberg, Peter Andersson, Viktor Thurby, Carl Sibbern

Anfall: Kenny Andersson, Sebastian Essén- Larsson

Avbytare: Andreas Höglund och Jonas Johansson

Mattias Kalnins gjorde två mål.

Carl Sibberns nick tar i ribban och .....

... Peter Andersson (längst till höger) skjuter in bollen till 2-0.

Andreas Höglund

Sebastian Essén-Larsson

Felix Hansson

Fagerstas målvakt greppar bollen efter en hörna.

Jonas Johansson

Kenny Andersson

Mattias Kalnins kommer först till bollen och 3-1.

Peter Andersson

Mattias Söderberg

Publiken njöt i det vackra vädret.

Roger Wittur, 070-6664775

Rolf Korsbäck, 070-7541961