P94/95 kom tvåa i serien

30 SEP 2010 22:04
Nära skjuter ingen hare och så var det också för pojklaget P94/95 i hemmamatchen mot Fagersta Södra. Förutsättningen var klar - vinst och serieseger. Nu räckte det inte ända fram utan matchen slutade 3-3. En fin andraplats är inte fy skam för det talangfulla laget.
  • Skapad: 30 SEP 2010 22:04

Det blev en riktig nagelbitare till match. SK-91 hade mest att spela för och det märktes att killarna var tagna av stundens allvar. Fagersta Södra var som kalvar på grönbete och ägde matchen de första femton minuterna. Hade inte SK-91/VSK U haft en inspirerad målvakt i Rasmus Lagerholm så hade kunnat blivit både två och tre mål i baken.

Hemmalaget glimtade till under två minuter i första halvlek och det räckte för att ta ledningen med 2-0. Båda gångerna var det Marcus Westberg som höll sig framme efter slarv i Fagerstas försvar. Inte rättvist, men ack så skönt. Fagersta fick sin reducering innan domaren blåste för paus.

I andra halvlek var det lite av ombytta roller. Nu var det SK-91 som vaskade fram möjligheterna. Hemmalagets tredje mål kommer också efter slarv hos Fagersta. Jonas Thilén är målskytt för de gröna. Glädjen blir kortvarig då det blir ett reduceringsmål minuten senare. Sedan har de gröna två jättechanser att sätta spiken i kistan. Först stolpskott av Jonas Thilén och sedan Emil Åhlén. I stället blir det Fagersta, som på en kontring dunkar in bollen i nättaket och det är utjämnat med tio minuter kvar. Hemmalaget satsar nu allt framåt och med tur och skicklighet kan Fagersta få undan bollen. Domaren blåser och det är besvikna spelare som släntrar av planen.

- Vi föll på mållinjen. Det märktes att vi inte kom upp i normal standard och att nerverna var utanpå kroppen. Jag tycker vi gjort en mycket bra höstsäsong och när vi fått distans till det här kan vi vara nöjda med vad vi presterat, sade tränaren Anders Olsson.

Marcus Westberg 2 mål, Jonas Thilén

Målvakt: Rasmus Lagerholm

Försvar: Jimmy Markström, Daniel Wallin, Vilhelm Nordin, Niklas Jansson

Mittfält: Johan Lind, Karl Larsson, August Lindberg, Timmy Karlsson